Voorkeursinstellingen van de betrokkenen

privacy statementOm te voorzien in de rechten van de betrokkenen (recht op inzage, correctie, verwijdering) kan de verantwoordelijke de betrokkene bedienen met een zogenaamd privacy-dashboard.

In dit dashboard kunnen betrokkenen 1) bekijken welke persoonsgegevens over hem/haar worden verwerkt en 2) een inzageverzoek of verzoek tot verwijdering doen.

Een link naar dit dashboard kan opgenomen worden in de privacyverklaring. Een privacyverklaring legt namelijk uit welke (categorie├źn) persoonsgegevens de verantwoordelijke verwerkt en met welk doel. Het dashboard is met name geschikt voor verwerkingen van persoonsgegevens binnen meerdere applicaties of onderdelen van een bedrijf.

Naast het gemak voor de betrokkene, biedt een dashboard de verantwoordelijke ook een uitkomt; betrokkene zullen minder inzageverzoeken doen en juist het dashboard gebruiken om meer informatie te controleren/doornemen.

Vragen over het privacy-dashboard

Contact Danica met vraag GDPR AVGHeeft u vragen over de ontwikkeling van een privacy-dashboard voor de betrokkenen, wilt u weten wat er in een privacyverklaring moeten staan of wilt u een privacyverklaring laten opstellen?

Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder met de privacyverklaring en het privacy-dashboard.